DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

FK Real Lískovec

Okresní přebor 2013/2014

Informace o současné sezóně, která startuje 17.8.2013

Zde jsou vypsány všechny reportáže z jednotlivých utkání, ať už přátelských, nebo mistrovských. Mezi jednotlivými články můžete přepínat v horní části stránky, kde si vyberete zápas, ö který se právě zajímáte.

V prvním přípravném zápase Real rozdrtil Paskov

První ostrý zápas nováčků v juniorce vyšel výborný výsledkem. Je nutno podotknout, že hráči Paskova dorazili pouze s devíti fotbalisty a ve své sestavě tak měli také pár fotbalistů našeho Realu. Nicméně to nemění nic na tom, že Lískovec svého soupeře předčil ve všech ohledech. Paskovští se během první půle téměř nedostali ze své poloviny a na gólmana hostí se valil jeden útok za druhým. Už ve 4. minutě byl ve vápně faulován Beňovský a Filip řeha s přehledem proměnil pokutový kop. Poté prošel Lukáš Mojžíšek skrz tři obránce a vstítil druhou branku. Dlouho pak na tabuli svítil stav 2:0 a lískovečtí hráči jakoby nechtěli už branky dávat. Až ve 37. minutě Bednárek našel přihrávkou mezi obránci nabíhajícího Přibylu, který placírkou poslal míč nádherně do sítě. Tímto stavem také skončil první poločas.

Do druhé půle nastoupil už zkušenější Vodička s Melárem a na hře Lískovce to bylo hned poznat. Hra dostala lepší organizaci a padalo i více branek. Hned po třech minutách byl před pokutovým územím faulován Melár, následný přímý kop zakroutil přesně Hlavatík a bylo to 4:0. Za další dvě minuty se hlavou, po centru Melára, prosadil nabíhající Kaňok. Dalším střelcem branky byl znovu Hlavatík, který se prodral až o vápna a míč poslal s přehledem k zadní tyči. Následovala slavná chvíle Jakuba Kaloče, jenž se posunul z obrany do útoku. V rozmezí 70. a 80. minuty se prosadil hned dvakrát. ba góly byly vylemi podobné. Rychlý náběh za obranu a zakončení placírkou k tyči. Hosté se prosadili v 77. minutě, kdy Přibylu obšel u lajny útočník Paskova, došel až před Dominika Mojžíška a trefil přesně místo pod levou rukou lískoveckého brankáře. Závěrečnou tečku za utkáním udělal Beňovský, jehož ránu si obránce srazil do vlastní sítě.

K utkání je třeba říci, že v Lískovci hráli mladí fotbalisté, kteří právě, nebo před pár lety vyšli v dorostu a fotblově moc od té doby nevyrůstali, ale jak je vidět fotbal hrát nezapomněli. V úterý čeká na Lískovec další možný soupeř, kterým by měly být Horní Tošanovice. Utkání je ale zatím pouze v jednání. Hrát by se mělo v Lískovci s podobným výkopem, jakov tomto klání.

FK Real Lískovec "B" 9:1 (3:0) TJ Paskov

Branky: 4. Řeha F. z pen., 11. Mojžíšek L., 37. Přibyla, 48. a 57. Hlavatík, 52. Kaňok, 71. a 79. Kaloč J., 88. Beňovský - 77.hosté

Sestava 1. poločas: Mojžíšek D. - Kaloč J., Hlavatík, Musil, Juroška - Řeha F., Mojžíšek L. (38. Šimeček), Bednárek (35. Brantal), Brantal (25. Přibyla) - Kaňok (30. Nevařil), Beňovský (42. Bednárek)

Za Paskov hráli: David, Lehnert, Lokša

Sestava 2. poločas: Mojžíšek D. - Přibyla, Šimeček, David, Lehnert - Brantal, Vodička, Hlavatík (75. Mojžíšek L.), Kaňok (75. Beňovský) - Melár, Kaloč J.

Za Paskov hráli: Nevařil, Juroška, Musil

Ani ve druhém přípravném utkání Real nezaváhal

FK Real Lískovec "B" 6:2 (2:0) TJ Sokol Horní Tošanovice

Branky: Pánek 2, Hlavatík 2, Tarkoš, Mojžíšek L.

Start soutěže proti Frýdlantu dopadl na výbornou

První ostré utkání pro nováčky v týmu se odehrálo před domácími fanoušky proti béčku Frýdlantu nad Ostravicí. Aktivněji začali hosté, když Musil dvakrát v rozmezí pár minut likvidoval svými výběhy rychlé útoky Frýdlantu. V 9. minutě bylo vše jinak. Obrovská chyba hostující obrany v rozehrávce, kterou potrestal tvrdou ranou k tyči Jakub Kaloč. Frýdlantští ale nadále hrozili nebezpečnými protiútoky, kterým ale scházela kvalita v zakončení. Ve 29. minutě posílal Juroška střílený centr do vápna, který se štěstím uklidil za Rybářova záda Jakub Melár. Lískovec měl dvougólové vedení, ale příliš dlouho se z něj neradoval. Další rychlý protiútok táhli hosté po levé straně, první střela byla zblokována, ale míč se odrazil na pravou stranu, kde zakončoval hostující hráč do odkryté svatyně. Domácí ještě reklamovali ofsajdové postavení hráče, kterého trefil míč těsně před brankovou čarou, ale neuspěli. Hosté hrozili a do poločasu ještě stihli srovnat. Ve 43. minutě se v závaru před lískoveckou šestnáctkou míč odrážel jen k hráčům Frýdlantu, z čehož nakonec plynulo zakončení do prázdné branky Lískovce. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:2.

Do druhé půle Lískovec udělal dvě změny a ihned to šlo poznat. Na hrot nastoupil Tarkoš se Šimečkem, kteří hru oživili. První vážnější akci měli na svém kontě ale hosté. Centrovaný míč poslal útočník hlavičkou jen těsně vedle tyče. Dlouho se pak hrálo vyrovnaně. Až v  59. minutě zahrával standartní situaci Jakub Melár, který našel ideálně Tarkoše, jehož výstavní branku nůžkami si budou jistě všichni dlouho pamatovat. O pět minut později přišla další tvrdá rána. Rohový kop přetáhl Pánek až na zadní tyč, kde parádním volejem uklidil míč do stíě kapitán Vodička. Frýdlant v tuto chvíli odpadl a na zvrat v utkání už síly neměl. Naopak Lískovec mohl přidávat branky. Blízko k brance měl Šimeček, který svou ránu otřel o vnější stranu tyče. Další jasnou tutovku měl střídající Beňovský, který běžel sám na brankáře, ale ani následnou dorážku neumístil jinak než do středu brány, kde stál Rybář. Hra už se poté trošku uklidnila a definitivní tečku udělal za utkáním Beňovský, od kterého se míč odrazil po dravém průniku Tarkoše přes tři protihráče a následnou přihrávku. Lískovec tak začal výborně a v šichni věří, že tato forma bude pokračovat i nadále.

Příští utkání hraje Lískovec na hřišti Smilovic a to v neděli 25.8. od 17 hodin.

FK Real Lískovec "B" 5:2 (2:2) 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí "B"

Branky: 9. Kaloč J., 29. Melár J. (Juroška), 59. Tarkoš (Melár J.), 64. Vodička (Pánek), 86. Beňovský (Tarkoš) - 34. a 43. hosté

Sestava: Musil - Juroška, Konečný, Hlavatík, Randják - Šponer (46. Šimeček), Pánek (82. Martínek), Vodička "K" (72. Beňovský), Melár D. (87. David) - Melár J., Kaloč J. (46. Tarkoš)

bez ŽK

Diváků: 70

Rozhodčí: Somr - Matuška, Rapouch

 

Ve Smilovicích smolná prohra

Ve druhém kole zajížděla lískovecká juniorka na půdu Smilovic, kde ještě nezažila chuť vítězství. Ani dnešní utkání bohužel nedopadlo tak, jak by si hráči představovali. Přitom Lískovec začal nadějně. Hned v 9. minutě dostal od Chlebka míč Kaňok, který z voleje napálil tyč. Poté se prodíral po lajně Juroška, ale jeho centr nenašel správného adresáta. V 15. minutě se dostali do útoku po levé straně hosté. Záložník hostů míč zatáhl až na hranici šestnáctky, poslal míč Radku Barteczkovi, který poslal míč do prázdné branky. Domácí hrozili dále. Hned po pěti minutách přišel do vápna znovu centr z levé strany, gólman Musil na míč nedosáhl Witos trefil hlavou břevno odrkyté svatyně. Lískovec se ne a ne prosadit ke střele. Vážnější situace před brankou Galacze nastala až ve 25. minutě po dalším dravém průniku Jurošky a jeho přízemním centru, který gólman Smilovic jen vyrazil před sebe, naneštěstí před brankou byli jen hráči domácího celku. Za tři minuty nedosáhl na přihrávku Chlebek, domácí záložník vyslal Witose, ten došel až před Musila a zvýšil na 2:0. Na tomto stavu nezměnily ani mohutné protesty hostů směrem k pomeznímu rozhodčímu, který ofsajd neviděl. Lískoveckým výzla kombinace a finální přihrávka, hráči těžko procházeli přes početnou obrannou zeď Smilovic. Za to smilovičtí využívali mezery v lískovecké obraně dokonale. 

Druhý poločas odstartoval Lískovec se dvěmi změnami. Ta první hned po třech minutách pomohla, kdy Tarkoš po rohovém kopu z hranice vápna vypálil a míč se zastavil až v síti. Druhá půle patřila spíše Lískovci, ale znovu tomu chyběla střelba. Štěstí pokoušel Jakub Melár, ale trefil pouze prostor, kde náhradní brankář Sikora už stál. Další šance přišla po Juroškově dalším průniku, kdy míč poslal do vápna, kde byla převaha hráčů Lískovce, míč však zblokoval obránce na roh. Rohový kop rozehrál sám Juroška a míč z hlavy Tarkoše letěl jen těsně vedle. V 72. minutě běžel úplně sám na branku Tarkoš, domácí stoper jej faulem zastavil a k udivení všech přítomných sudí vytáhl jen žlutou kartu. Další obrovská příležitost byla v 78. minutě, kdy Hlavatík zahrával přímý kop v blízkosti šestnáctky. Jeho technická rána šla ale hodně vedle tyče. V Další obrovské příležitosti byl znovu Hlavatík, který hlavou poslal Juroškův roh těsně vedle zadní tyče. A jak se říká nedáš dostaneš. Domácí v 90. minutě zahráli rychlý protiútok, Musil při první střele míč vyrazil, dorážku perfektním zákrokem vyrazil, ale na další střelu Rajnocha už byl bohužel krátký. V nastaveném čase mohli domácí přidat ještě jednu branku, ale rána z blízkosti branky cíl netrefila. Lískovec tak může litovat nevyužitých šancí. V pomerně vyrovnaném utkání byli domácí produktivnější a ani v této sezóně, zde Lískovec nevyhrál.

Příští utkání hraje juniorka doma v sobotu 31.8.2013 od 16:30 hodin s Baškou.

TJ Smilovice, o.s. 3:1 (2:0) FK Real Lískovec "B"

Branky: 15. Barteczek Radek, 28. Wiroch, 90. Rajnoch - 48. Tarkoš

Sestava: Musil - Šponer (75. Kaloč J.), Melár D., Hlavatík "K", Juroška - Přibyla (46. Šimeček), Mojžíšek L., Chlebek, Pánek - Melár J. (84. Beňovský), Kaňok (46. Tarkoš)

Rozhodčí: Sikora - Kletčanský, Malinovský

Zápas s Baškou zničilo brzké vyloučení

Utkání s Baškou začalo velmi příznivě. Hned ve druhé minutě si míč zatáhl k pravé lajně Lukáš Mojžíšek, poslal do vápna střílený centr, kde na zadní tyči otevřel skóre Dominik Pánek. Pro Lískovec perfektní začátek. Bohužel už v 8. minutě bylo srovnáno. Na levé straně se uvolnil Číž, který parádním lobem překonal vyběhnuvšího Musila. Zásadní moment utkání přišel v 11. minutě. Kdy Sutter podběhl vysoký centr, který propadl až na Végha, s tím sváděl souboj Hlavatík a útočník Bašky padl k zemi. Rozhodčí byl nekompromisní a poslal Hlavatíka předčasně do sprch. Aby toho nebylo málo, ve 14. minutě po další chybě Suttera skóroval Végh. Pro dočasného kapitána Lískovce, to znamenalo střídaní v zápase, kdy jej nahradil Chlebek. I přes hru v deseti, byl Lískovec na míči silnější, ale početná převaha byla znát v útočné fázi, kde Tarkoš na hrotu byl obklopen několika bránícími hráči Bašky. Do poločasu už žádná moc velká šance nepřišla a do kabin se šlo za stavu 1:2.

Ve druhé půli Lískovec hru otevřel a snažil se více útočit. Bylo to ale složité, hráči Bašky dobře a početně bránili své vedení. Do útoku se dostávali jenom z rychlý protiútoků. Takový přišel v 67. minutě, kdy Tománek prošel mezi obránci a před prázdnou branku přihrál Véghovi, který svým druhým gólem zvyšil na 1:3. Lískovec už na nic nečekal a snažil se jen útočit. Nadějný byl centr Jurošky, který ale bohužel nenašel správného adresáta. Lískovečtí se snažili o střelbu, ale ve všech případech míč končil v náručí gólmana Kimly. Další šance Bašky přišla v 74. minutě, kdy Sloboda utekl po levvé straně, přihrál doprava na Végha, kterým završil hattrick. Na brance nezměnily nic ani protesty domácích fotbalistů o ofsajdu. Aby toho nebylo tak o dvě minuty později Číž vykopl míč z Musilovi z rukavic a upravil tak na stav 1:5 střelou do prázdné branky. Korigování skóre přišlo v 85. minutě, kdy byl v pokutovém území sražen Tarkoš. K penaltě se postavil Randják a nedal brankáři Kimlovi šanci. Konečný stav 2:5 rozhodně nebyl, to co všichni čekali. 

Příští utkání odehraje Lískovec v Řepištích, nejspíše v sobotu od 14 hodin, ale čas utkání se ještě může změnit, sledujte naše webové stránky, kde bude o přesném čase informováno.

FK Real Lískovec "B" 2:5 (1:2) TJ Sokol Baška

Branky: 2. Pánek, 85. z pen. Randják - 8. a 74. Číž, 14., 67. a 74. Végh

Sestava: Musil - Rek (70. Šimeček), Hlavatík, Sutter "K" (18. Chlebek), Randják - Juroška, Vodička, Mojžíšek L. (81. Brantal), Pánek (62. Lehnert) - Tarkoš, Kaňok (74. Řeha P.)

ŽK: 33. Randják, 79. Tarkoš, 83. Musil - 20. Bílek, 60. Číž, 83. Sloboda

ČK: 11. Hlavatík

Diváků: 70

Rozhodčí: Suszka - Chmiel, Pokluda

V derby Real vydřel vítězství

V sobotním odpoledni se v Řepištích odehrálo tradiční derby. Utkání bývají většinou velmi napjatá a tak tomu bylo i tentokrát. Hrál se velmi tvrdý fotbal, zejména tedy ze strany domácího týmu. První vážnější pokus měli domácí fotbalisté, kdy ale pokus z hranice vápna Mojžíšek nadvakrát zlividoval. Řepišťští se často pokoušeli o střelbu, ale ani další pokus Mojžíška nepřekvapil. Také Lískovec zahrozil. Randják zahrával standartní situaci z poloviny hřiště a jeho dalekonosnou ránu vyrazil gólman jen konečky prstů na břevno, ještě dobíhali Tarkoš s Vodičkou, ale rozhodčí odpískal faul na brankáře. V 18. minutě domácí poprvé udeřili. Pas za hostující obranu si našel Golka a běžel sám na Mojžíška, který míč sice tečoval, ale v cestě do brány mu nezabránil. Řepiště se ale dlouho z vedení neradovaly, Za pět minut zahrával Hél rohový kop, na přední tyč si naběhl Randják a srovnal stav utkání. Domácí fotbalisté hráli aktivněji, ale nenacházeli příležitost, jak se dostat přes pevnou obranu Lískovce, když už se tam dostali, tak zakončovali nepřesně, nebo narazili na brankáře. Velmi dobrou příležitost měli domácí v 34. minutě, kdy zahrávalí standartní situaci z hranice pokutového území. Míč letěl přesně k tyči, ale tam byl včas Mojžíšek a míč vyrazil na roh. Poté přišla série rohových kopů Řepišť, ale ani jedna střela neletěla na bránu. Poté ještě mohl Lískovec jít do vedení. Další Randjákova standartní situace z poloviny hřiště našla hlavu Tarkoše, který míč poslal za záda gólmana, ale proti byl asistent rozhodčího, který k udivení fanoušků stojících za ním, zvedl praporek. Do konce poločasu už si žádný z týmů nepřipsal vážnější šanci a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Ve druhé půli už hráči Řepišť fyzicky odpadali a příliš mnoho příležitostí si nenašli. Dobrou šanci měli z další sandartní situace, ale tentokrát trefili pouze zeď. V 56. minutě centroval Kaňok do vápna, kde našel Vodičku, ten se v souboji přes obránce neprosadil, ale míč se odrazil zpátky ke Kaňokovi, ten na druhý pokus našel na zadní tyči Brantala, kterého ale gólman domácího celku skvěle vychytal. V 68. minutě našel Vodčika výstavním křižným pasem ve volném prostoru Kaňoka, který tváří v tvář gólmanovi nezaváhal a poslal Real do vedení. Domácí fotbalisté museli útočit a v jejich obraně vznikaly díry. Po závaru v pokutovém území domácího celku se k zakončení několikrát dostali fotbalisté Lískovce, ale střely byly z větší části zblokovány. Řepiště nastouply k závěrečnému tlaku až v posledních deseti minutách, kdy nejprve pálili z dvaceti metrů, ale Mojžíšek míč vyrazil na rohový kop. Jeho zakončení opět letělo daleko mimo bránu. Na druhé straně měl dvě dobré šance střídající Lehnert, ale ani jednou nedokázal zakončit. To se mohlo Lískovci vymstít. V nastaveném čase utekl za obranu Bezruč, ale jeho ránu z úhlu zlikvidoval Mojžíšek a zachránil tak tři body pro hostující Lískovec.

Nepříjemnou kaňkou na utkání je zranění Jiřího Martínka, který byl odnesen na nosítkách a bude zřejmě dlouho Lískovci chybět.

TJ Řepiště 1:2 (1:1) FK Real Lískovec "B"

Branky: 18. Golka - 23. Randják (Hél), 68. Kaňok (Vodička)

Sestava: Mojžíšek D. - Kaloč D. (87. Pánek), Konečný, Randják, Martínek (23. Kaloč J.) (54. Juroška) - Mojžíšek L., Vodička "K", Hél, Brantal (82. Přibyla) - Tarkoš, Kaňok (78. Lehnert)

ŽK: 36. Randják, 42. Tarkoš

Rozhodčí: Lánik - Tvardek, Krokosz

Příští zápas odehraje juniorka doma proti celku Beskyd Bukovec. Utkání se hraje v sobotu 14. září od 16:30 hodin.

Real se protrápil k vítězství

První poločas zápasu s Bukovcem bylo jedno velké trápení pro fotbalisty Lískovce. Už od prvních vteřin Lískovec drtil svého soupeře z polského pohraničí, ale branka ne a ne přijít. Tři jasné tutovky spálil Kaňok, další dvě šance zase Tarkoš. V dalších minutách to Lískovec zkouošel už i z dálky, ale rána Héla, Vodička ani Hlavatíka branku netrefila. Až ve 39. minutě se povedlo vstřelit branku. Mojžíšek svým zákrokem poslal míč Randjákovi, jenž našel dlouhým pasem Tarkoše, ten přihrávkou vyslal Kaňok a tváří v tvář gólmanovi nezaváhal. To bylo přesně to, co Lískovec potřeboval. V zápětí přišla hned druhá branka. Ve 43. minutě zahrával roh Hél přesně na Tarkoše, který už se nemýlil. Hosté se prakticky nedostali s míčem za polovinu hřiště a kdyby bylo skóre po poločase mnohokrát vyšší, vůbec nikdo by se nedivil.

Druhý poločas už byl trošku klidnější. Pro Lískovec naneštěstí až moc. Hned ve 47. minutě hosté zaznamenali svou první střelu na branku, ale míč šel do středu branky. Lískovecká juniorka hrála až moc klidný fotbal a ani šance už moc nepřicházely. Hrál se fotbal, kde hosté jen bránili dvougólové manko a Lískovec se marně pokoušel navýšit dvougólové vedení. To se povedlo až v 89. minutě, kdy Dominik Kaloč v pádu se štěstím propsaoval míč přes gólmana hostů. To byla definitvní tečka za utkáním, ve kterém Lískovec získal povinné tři body. Příští utkání sehraje Lískovec v Janovicích a to v sobotu 21.9. od 16 hodin.

FK Real Lískovec "B" 3:0 (2:0) TJ Beskyd Bukovec

Branky: 39. Kaňok (Tarkoš), 43. Tarkoš (Hél), 89. Kaloč D.

Sestava: Mojžíšek D. - Rek (46. Melár D.), Hlavatík, Konečný, Randják - Mojžíšek L. (46. Šmíd), Vodička "K", Hél, Brantal (72. Šimeček) - Tarkoš (78. Kaloč D.), Kaňok (89. Řeha P.)

ŽK: 62. Randják, 75. Šmíd

Rozhodčí: Čepčor, Sikora, Kniezek

Diváků: 70

Janovice 3:0 (2:0) Lískovec

článek bude doplněn později

Palkovice prokázaly neuvěřitelnou produktivitu

Zápas s Palkovicemi byl pro Lískovec jedno obrovské trápení. Všechno začalo už ve čtvrté minutě, kdy David Melár nešťastně zblokoval střelu, Mojžíšek míč vyrazil, ale pouze k nekrytému dorážejícímu  hráči hostů, který otevřel skóre. Poté převzal iniciativu utkání Lískovec. Nejprve to hráči zkoušel dlouhými balóny do vápna, ale gólman Smolík si tyto dlouhé míče vyhutnával a všechny sbíral. Tutovku měl v 19. minutě Jakub Melár, který se dostal za obranu a přeloboval gólmana, ale míč k udivení všech odskočil mimo branku. Poté pálil Šimeček ze střední vzdálenosti, ale znovu byl u tyče brzo Smolík. Další tutovku měl na kopačce Kaňok, ale palkovický gólman znovu perfektním zákrokem držel hostující celek. Další šance vznikla po rohovém kopu, kde ale v závaru zvítězili hosté a míč odkopli. Stoprocentní bilanci v proměňování šancí předvedli hosté v 34. minutě, kdy Huška unikl ofsajdové pasti i obráncům Lískovce a s Mojžíškem v brancem si taktéž poradil. Lískovec se poté snažil znovu tlačit, ale ke gólu to do poločasu nevedlo. 

Druhou půli odstartoval Lískovec aktivně. Palkoviští ale velmi rychle schadili domácí fotbalisty, další brejk, kdy postupovali hned 3 hráči na brankáře Lískovce skončil třetí brankou v síti Mojžíška a o utkání tak bylo prakticky rozhodnuto. Lískovec to i přes to zkoušel velmi riskantně, kdy v některých chvílích bránili pouze dva hráči. Hráči Palkovic toho dokonale využívali. Ofsajdová past ne a ne zklapnout a tak palkovičtí pokračovali v kanonádě. Nebýt v některých chvílích nešikovnosti útočníků Palkovic mohlo skóre být ještě vyšší. V zápase se Lískovci nepodařilo vůbec nic a i kdyby se hrálo do aleluja, Lískovec zkrátka branku nedá. Zato hostům vyšlo na co sáhli. Ze sedmi brejků padlo 6 branek, poslední přidali hosté z pokutového kopu a bylo vymalováno. Doufejme, že si lískovecká juniorka podobnou formu a smůlu nepřiveze na Ostravici, kde to bude extrémně obtížné utkání. Domácí zatím suverénně vedou tabulku, kdy ještě neokusili hořkost porážky a mají po sedmi utkáních úctyhodné skóre 32:5. Sám Adam Platoš, útočník Ostravice, nasázel už 14 branek. To bude tedy hlavní cíl obrany Realu. Utkání startuje v sobotu v 15:30 na hřišti v Ostravici. Rozhodčími jsou pan Matuška, Řehák a Vyvial.

FK Real Lískovec "B" 0:7 (0:2) TJ Sokol Palkovice

Sestava: Mojžíšek D. - Musil, Vodička "K", Melár D., Kaloč D. (71. Sutter) - Mojžíšek L., Šimeček (66. Peřina), Hél, Juroška (46. Lehnert) - Melár J., Kaňok 

ŽK: 90. Mojžíšek D.

Diváků: 80

Rozhodčí: Opěla - Krba, Vranay

Zápas na Ostravici rozhodl smolný brzký gól

Utkání se suverénním lídrem celé soutěže začíná pro náš tým výborně. Ve 4. minutě pálí z volného přmého kopu Hlavatík, ale gólman Boháč míč vyráží na rohový kop. Domácí odpovídají o dvě minuty později na krátko rozehraným rohovým kopem, kdy Stonavský střílí, jeho střela však letí hodně špatným směrem, naneštěstí pro Lískovec, míč trefuje Přasličák, od něhož míč letí nechytatelně do sítě. Sám střelec ještě asi v této chvíli neví jak branku vstřelil. Poté se v dobré pozici ocitá Stýskala a z hranice vápna pálí na bližší šibenici, avšak Mojžíšek robinzonádou míč vytahuje na rohový kop. Ve 25. minutě jsou to opět domácí, kdo hrozí. Rohový kop Stýskaly, zakončuje Přasličák jen do vnější strany tyče. Ostravičtí se nadále snaží dominovat v utkání, ale jejich příležitosti nepřihcázejí. O všem napovídají trenérovy pokyny: "Bago, Bago, jedna, jedna", o což se domácí snaží u středového kurhu. Lískovečtí fotbalisté se spolehají na rychlé protiútoky, ke kterým je však nepouští pozorná obrana. Nejvetší šanci první půle má v 38. minutě Brantal, kdy rohový kop Héla letí až za všechny hráče na osamoceného Brantala, který v akrobatické pozici trefuje míč přesně na bránu, ale Rozkydal na brankové čáře míč hlavičkuje pryč. Poločas končí za stavu 1:0.

Ve druhé půli Lískovec nastupuje s podobnou taktikou a domácí začínají znervózňovat. Ví, že jediný gól do vlastní sítě může utkání velmi zdramatizovat. I tak stále neopouštějí svůj styl "Bago, bago". Dobrou šanci má v 49. minutě střídající Mendrek, ale jeho přihrávka pod sebe končí na kopačkách lískoveckých fotbalistů. Největší šanci Lískovce má v 59. minutě Hél, kdy jej parádní křižnou přihrávkou za obranu nachází Brantal, lískovecký zkušený fotbalista ale šanci neproměňuje a trefuje jen gólmana Boháče. Domácí se nadále snaží o další branku, ale obrana Lískovce nedovoluje branku ohrozit. Dobrou šanci má v 72. minutě Stýskala, ale jeho ránu z hranice penaltového puntíku blokuje Konečný na roh. Poté se na Mojžíška řítí osamocený Tengler, ale ten ve snaze přehodit gólmana Lískovce, mu míč pouze odevzdává do rukou. Poté přichází pasáž Lískovce, kdy následuje série rohových kopů, bohužel ani jeden za zády gólmana Boháče nekončí. V posledních minutách ještě mohou zvýšit domácí, ale Mojžíšek střílený centr z levé strany blokuje a o zbytek práce se stará obrana Lískovce. Utkání tak končí výsledkem 1:0, ale hráči Lískovce se rozhodně nemají za co stydět. Trenéři Hill s Melárem se shodli: "Všichni hráči si plnili dané pokyny a hráli přesně jak jsem po nich chtěli. Je jen škoda, že nám tam nepadla branka. Mohli jsme odsud odjíždět alespoň s bodem.".

Utkáním s Ostravicí naši fotalisté ukončili sérii utkání se soupeři z čela tabulky. V příštím utkání nastoupí Lískovec doma v sobotu 12.10. od 15:30 hodin proti celku TJ Sokol Dobrá "B". Předzápas obstará souboj dorostenců proti Janovicím. Utkání mladíků začíná v 13:00. 

Tělovýchovná jednota Sokol Ostravice 1:0 (1:0) FK Real Lískovec "B"

Branka: 6. Přasličák (Stonavský O.)

Sestava Lískovec: Mojžíšek D. - Rek (46. Lehnert), Konečný, Musil, Kaloč D. - Juroška, Mojžíšek L., Hlavatík "K", Hél - Kaňok (74. Beňovský), Brantal (78. Peřina)

ŽK: 32. Stýskala - 80. Mojžíšek L., 84. Hél

bez ČK

Rozhodčí: Matuška -  Řehák, Vyvial

Série bez výhry dál pokračuje...

Po dobrém výkonu na Ostravici přichází na řadu utkání s celkem ze středu tabulky, Dobrou "B". Lískovec měl problémy se starem do utkání. I v tomto zápase tomu nebylo jinak. Šimeček hned v první minutě fauluje na rohu vápna a kope se standartka. Tu hosté záhrávají učebnicově a Mojžíšek nemá na dvakrát tečovanou střelu nárok. Lískovec může odpověď šancí Tarkoše ve 25. minutě, ale lískovecký hroťák posílá míč z voleje na druhou strany od brány. Hosté měli dobrých prvních 10 minut, ale poté přebírá iniciativu Lískovec. Bohužel příliš mnoho šancí nadále nepřichází a domácí se nemohou dostat do vážnější šance. Ve velkém počtu šancí je zastavuje praporek pomezního sudího, což ovšem platí také u hostů. Do poločasu se toho již moc nestalo a do kabin šli rozhodně spokojenější hosté.

Druhou půli zahájuje Lískovec aktivně. Střelou z dálky se prezentuje Hél, ale rána letí nad. Hél se ocitá také v další šanci, kdy je zcela osamocen před vyběhnutým gólmanem Dobré. Lískovecký playmaker pálí z voleje vysoko nad. Již v druhém utkání tak Hél odmítl proměnit tutovku, utkání se mohlo vyvyjíet úplně jinak. A když ani Tarkoš podruhé sám před gólmanem vykopává míč z hostující branky, předvádí akci hosté. Rychlý brejk jde po pravé straně, zíložník posílá míč na střed vápna, kde je pouze útočník hostů, Mojžíšek ale proti jeho ráně zakročuje rychlým zákrokem nohou a drží Lískovec ve hře. Bohužel o pár minut později hosté podobnou šanci využívají a ujímají se dvougólového vedení. Do konce utkání zbývá 10 minut a Lískovec je ve svízelné situaci. Nejenže znovu prohrává ale už 350 minut neskóroval. V 83. minutě rozehrává Mojžíšek od brány dlouhým míčem, který propadává až na Jakuba Melára, který parádním lobem přehazuje gólmana a snižuje na 1:2. Lískovec se dostává znovu do hry a divácí tlačí fotbalisty kupředu. Další velkou šanci Melára zastavuje praporek sudího. Rohový kop Brantala naopak zakončuje Hlavatík jen těsně nad. Domácím štěstí nepřeje, za to hostům stoprocentně. Několik nešťastných momentů v jednu chvíli posílá Lískovec zpět do kolen. Křižný míč skrz vápno propadává ke zcela volnému hráči, ten trefuje přesně prostor u tyče a zápas je tak rozhodnut. Lískovec tak znovu prohrává a to již čtvrté utkání v řadě. Příští zápas se hraje v neděli 20.10.2013 v Nošovicích a musí se hodně změnit. Věřme, že se už konečně dočkáme výhry. Utkání startuje v 15 hodin.

FK Real Lískovec "B" 1:3 (0:1) TJ Sokol Dobrá "B"

Branky: 83. Melár J. (Mojžíšek D.) - 1., 80. a 89. hosté

Sestava: Mojžíšek D. - Šimeček (46. Šponer), Konečný, Melár D., Kaloč (18. Musil) - Brantal, Melár J., Hlavatík "K", Hél - Tarkoš, Kaňok (46. Mojžíšek L.)

Rozhodčí: Przyczko - Chmiel, Šašinka

Diváků: 30

Lískovec díky chybám vedení neudržel

Zápas v Nošovicích potřebovali už lískovečtí fotbalisté vyhrát. Utkání začíná náporem hostujícího celku, ale žádná vážnější šance nepřichází. Naopak na druhé straně hrozí domácí, když po protiútoku trefují horní stranu břevna. Ve 24. minutě má na noze branku Jakub Melár, ale domácí obránce míč zastavuje na brankové čáře. Na druhé straně znovu odpovídají Nošovice rychlým brejkem. Střelu k tyči tentokrát vyráží Mojžíšek na roh. Až ve 41. minutě přichází další vážnější příležitost. Rohový kop rozehrává Hél, gólman míč vyráží zpět k Hélovi, ten jej předává na rohu vápna Brantalovi, který ukázkově trefuje vzdálenější šibenici. Poločas už Lískovec dohrává v poklidu.

Druhá půle začíná obrovskou příležitostí Kaňoka, který běží sám na gólmana, ale ke vší smůle trefuje pouze strážce branky. V 53. domácí využívají Musilovy ztráty míče u lajny, přihrávkou na nekrytého útočníka, který Mojžíška ukázkovým lobem přehazuje a srovnává stav utkání. Za dalších pár minut odpovídají hosté. Musil našel nabíhajícího Melára, který z pořádné dálky vysílá projektil do vzdálenější šibenice a vrací hostům vedení. Hned na to šel Kaňok znovu sám na gólmana, ale i v tomto případě trefuje prostor, kde brankář stojí. Za další dvě minuty jde na branku útočné duo Melár - Kaňok, druhý jmenovaný, ale před vápnem volí místo střely nepřesnou přihrávku a celá akce končí. Další tutovku pálí Melár, který po přihrávce Jurošky běží sám na gólmana, ale lob končí vedle tyče. Šanci na zvýšení náskoku má ještě z přímého kopu Hlavatík, ale našel jen náruč gólmana. Co se nedaří hostům, daří se domácím. Křižnou přihrávku přes malé vápno Mojžíšek nepochopitelně nechytá a na zadní tyči je útočník důraznější než bránící Kaloč a je vyrovnáno. Domácí branka posílá na koně a mohou i zvýšit vedení. Vodička nestíhá útočníka, který jde na Mojžíška sám, posílá míč spoluhráči, jehož ránu ale Mojžíšek likviduje. Další šanci mají domácí 10 minut před koncem, když střílený centr z levé strany vyráží lískovecký brankář do závaru před brankou, kde i následnou střelu vyráží, tentokrát už do bezpečí. O pět minut později prochází záložník přes Kaloče, posílá přízemní centr do vápna, kde nekrytý útočník nemá problém otočit stav utkání. V poslední minutě ještě může Lískovec vyrovnat, ale domácí hráči obětavě blokují střely. Lískovec tak prohrává již páté utkání v řadě. Dnes zejména díky špatné koncovce a chybách gólmana. Příští utkání hraje Lískovec doma v sobotu s Nebory od 15:00.

 

SK Nošovice-Lhoty 3:2 (0:1) FK Real Lískovec "B"

Branky: 52., 67. a 85. Domácí - 41. Brantal (Hél), 57. Melár J. (Musil)

Sestava: Mojžíšek D. - Melár D., Havlák (46. Musil), Vodička "K", Rek (46. Kaloč D.) - Juroška (76. Lehnert), Hlavatík, Hél, Brantal - Kaňok (84. Šimeček), Melár J.

ŽK: 72. Vodička

Rozhodčí: Kuchař O. - Przyczko J., Suszka J.

Příprava na jaro skončíla vítězstvím pro Real

Jediné přípravné utkání zimní přípravy sehrál Lískovec v přímo letním počasí na trávě na domácím stadionu. Soupeřem mu byl učastník 1. B třídy, Fryčovicemi. Fryčovice si vedly prozatímv přípavě velmi dobře, když většinu svých utkání vyhrály a do Lískovce si přijely spíš ladit formu na jaro. To Lískovec hrál své vůbec první utkání venku. Po velkém počtu halových turnajích to bylo pro hráče hodně rozdílné o čemž svedčily první minuty. 

Dlouho se sice bojovalo v poli, ale hru domácích doprovázelo hodně nepřesností. Jako první udeřili hosté po osmnácti minutách hry, kdy po špatně zahraném rohu Lískovce pelášil podél postranní čáry hostující hráč, který snadno prošel až před branku Lískovce, kde propálil gólmana střelou na bližší tyč. O pár minut později to byla podobná situace. Opět po rohovém kopu následoval rychlý postup do útoku, který byl sice zbržďen orbánci, ovšem Rumel se ve vápně uvolnil a střelou do protipohybu Mojžíška zvýšil na 0:2. Lískovec ale přispěchal s odpovědí. Nejprve se Melár jen zastřeloval, když svůj lob z levé strany poslal mimo branku. V další šanci už ale neselhal a po přihrávce Kořínka už byl přesný. Lískovec poté převzal více iniciativy v utkání a snažil se hlavně útokem po stranách, kde na krajích operoval Strouhal a Lehnert s Hluzou. Centry ale většinou nenacházely svého adresáta. V závěru poločasu ještě Fryčovice hrozily svými brejky, ale obrana s gólmanem si s nimi poradil a do kabin se šlo za stavu 1:2. 

Druhou půli odstartoval Lískovec rychlou brankou. Domácí se usadili před vápnem hostů a míč si házenkářsky posílali až míč doputoval ke Kaňokovi, který z kroku vypálil k tyči, kde byl i brankář hostů, k udivení všech, ale míč doputoval až za čáru a bylo srovnáno. Další pěknou akci předvedl Kořínek s Tarkošem svou narážečkou a Kořínek v pohodě umístil míč k pravé k tyči. Hosté ale zbraně neskládali. Po dalším brejku byl před úplně osamocený útočník na malém vápně ale branku netrefil. Poté byli vstříc gólmanovi a Konečnému dva útočníci, ale po svých několika nepochopitelných přihrávkách se stihl vrátit Randják, který střelu Rumela zblokoval. Poté Randják nabídl šanci hostům, kdy poslal přihrávku skrz pokutové území přímo na kopačku útočníka, který ale tváří v tvář Mojžíškovi selhal. A když se neprosadili hosté uzavřel skóre utkání po volném kopu Kořínha hlavičkou do šibenice Tarkoš. 

Lískovec tak rozhodně překvapil svého soupeře a může se těšit na souboje v Okresním přeboru, kde příští sobotu 29.3. zajíždí do Bašky. Utkání začíná v 15:30 hodin.

FK Real Lískovec "B" 4:2 (1:2) TJ Sokol Fryčovice

Branky: 28. Melár J., 48. Kaňok, 59. Kořínek, 88. Tarkoš - 18. a 23. hosté

Sestava 1. poločas: Mojžíšek D. - Kaloč J. (30. Šimeček), Konečný, Kaloč D., Randják - Strouhal, Kořínek, Mojžíšek L., Lehnert - Tarkoš, Kaňok

Sestava 2. poločas: Mojžíšek D. - Kaloč J., Konečný, Randják, Pánek - Strouhal (75. Lehnert), Kořínek, Mojžíšek L., Hluza - Melár J., Koloničný

 

Utkání v Bašce zhatila nepřesná koncovka

Zápas v Bašce začal standartní situací domácích, kdy Číž orazítkoval spojnici. O pár minut později rozhodčí nechal hru pokračovat po zákroku na Lukáše Mojžíška a Číž na hranici vápna byl odstaven stejným zákrokem Koloničným, nyní se ale sudí rozhodl faul odpískat a kopala se penalta, kterou se štěstím sám faulovaný proměnil. V zápětí mohl srovnat Tarkoš, který se řítil sám na gólmana ale ve vyložené šanci netrefil branku. V další dobré šanci se ocitl Jakub Melár ale skákající míč z první ideálně netrefil a rána skončila vedle tyče. Když se nedařilo ostům, udeřili domácí. Ve 35. minutě dostal míč do jasné ofsajdové pozice Horňák a pelášil sám na Mojžíška, ten jeho první ránu vyrazil, Horňák si ale míč sklepl rukou a vstřelil snadnou branku. K šoku hostujících hráčů ani jeden z rohodčích nepřédnutelnou ruku neviděl a branka platila. Další šanci měli opět domácí, kdy Číž šel ze strany sám na branku, ale lob nasměřoval mimo branku. Před poločasem ještě udeřil Lískovec. Míč z léve strany doputoval k Tarkošovi, který jej na hranici vápna posunul nepokrytému Melárovi, který snížil na 2:1. Lískovec se dostával do tlaku ale branka už z toho nebyla.

Druhou půli začal Lískovec tak jak skončil první. Hosté zamkli svého soupeře na vlastní polovině a nepouštěli jej moc často ven. Domácí ale držel gólman a pevná obrana. největší šanci měl po centru Hluzy Vojvodík, který byl úplně osamocený před prázdnou brankou, ale zařízení netrefil. Další šancí byl průnik Lukáše Mojžíška, ale ten zastavil výborným zákrokem gólman. Lískovec se dočkal branky až po rohovém kopu, kdy se míč po střele odrazil k Tarkošovi, který z otočky v pádu poslal míč o tyč do sítě. Lískovec tlačil a svého soupeře jasně přehrával. V 70. minutě ale přišlo vyloučení Vodičky, který po slovní rozmíšce udeřil protiháče a šel pod sprchy. Lískovec to zastavilo v rozletu a Baška vycítila šanci. Hned za pár minut šel z levé strany úplně sám Číž, ale Mojžíšek jej na hranici vápna vychytal. Další šancí domácích byla standartní situace, kdy po ráně jako z děla zvonilo břevno. Na druhé straně byl v dobrém náběhu Juroška, ale jeho rána byla zblokována. Hostě těžili z další standartní situace. Míč letící do vápna Juroška nedoskočil a míč jen líznul, ten se štěstím našel nepokrytého domácího kapitána, který poslal Bašku opět do vedení. Lískovec se ještě snažil s utkáním něco udělat, ale domácí už jen bránili. Největší šanci měl v poslední minutě Jakub Kaloč, který byl po přihrávce Jurošky osamocen před brankou, před přihrávkou na Vojvodíka ale volil ránu která skončila až vysoko nad brankou. 

Lískovec tak může litovat neproměněných šancí, v Bašce rozhodně na výhru měl. K prohře navíc přišel také o Jakuba Melára, který bude se zraněním kolene chybět zřejmě dlouhou dobu. Příští týden Lískovec doma přivítá v derby Řepiště, které v minulém utkání porazily Metylovice 2:0. Lískovec utkání v řepištích vyhrál 1:2 a hosté tak rozhodně přijedou vzít si body zpět. Tradiční derby si rozhodně nenechte ujít. Utkání začíná v sobotu 5.4. v 15:30 hodin.

TJ Sokol Baška 3:2 (2:1) FK Real Lískovec "B"

Branky: 12. Číž z pen., 35. Horňák, 77. Tománek - 43. Melár J., 68. Tarkoš

ŽK: 5. Tarkoš, 20. Vodička, 75. Koloničný

ČK: 70. Vodička

Sestava: Mojžíšek D. - Strouhal (78. Lehnert), Konečný, Vodička, Melár D. - Vojvodík, Mojžíšek L., Melár J. (50. Hluza) - Koloničný (84. Kaloč J.), Kaňok (63. Juroška) - Tarkoš